Tijd voor een borrel!

Tijd voor een borrel!

Mijn favoriete Nederlandse band is absoluut De Dijk. Eén van de topnummers: “ik kan het niet alleen”. Toch onderneemt het gros van de ondernemers nog steeds alsof ze zelf het wiel uit moeten vinden. Bijna allemaal, de goeien daargelaten. Zoeken ze angstvallig toch vooral de collega’s niet op en delen ze al helemaal niet waar ze tegenaan lopen. Hulp vragen blijkt enorm moeilijk.

Niet alleen
Ik blijf mij daar bij tijd en wijle over verbazen en krijg er soms amper de vinger achter. De angst om niet als goede ondernemer te worden gezien, is op dit moment mijn meest waarschijnlijke reden achter het waarom. “Beter goed gejat dan slecht bedacht”, we zeggen het als het gaat over het uiterlijk van de menukaart, of over een nieuw gerecht er op. Daar lukt het nog wel. De meesten onder ons zoeken her en der ideeën om ze vervolgens, met een beetje creativiteit, in een eigen jasje uit te rollen. En zo’n leuk idee dan echt die eigen twist geven, dat lukt veel ondernemers vaak heel aardig. Toch zie je nog steeds dat het vanuit één ondernemer gericht is op het eigen bedrijf.

Wet voorschrijven
Waarom kruipen ondernemers zo lastig bij elkaar om problemen samen te tackelen? Twee weten meer dan één en grote kans dat je niet de enige bent met je vraag of probleem. Ergens begrijp ik het ook wel, je bent niet voor niets ondernemer geworden en al helemaal niet om je door een ander te laten vertellen hoe je iets moet doen. Maar samen creatief bomen is zoveel leuker én profijtelijker!

Borrel
Ik vind het tijd voor een borrel! Gewoon als horeca-collega’s onder elkaar, even lekker bomen over wat er speelt en waar je mee zit. Het is de snelste én leukste manier om jezelf en je bedrijf te verbeteren, gewoon externe kennis invliegen en dat hoeft lang niet altijd via een betaalde adviseur. Próóst op een beter bedrijf!