Tijd voor een borrel!

Tijd voor een borrel!

Mijn favoriete Nederlandse band is absoluut De Dijk. Eén van de topnummers: “ik kan het niet alleen”. Toch onderneemt het gros van de ondernemers nog steeds alsof ze zelf het wiel uit moeten vinden. Bijna allemaal, de goeien daargelaten. Zoeken ze angstvallig toch vooral de collega’s niet op en delen ze al helemaal niet waar ze tegenaan lopen. Hulp vragen blijkt enorm moeilijk.

Niet alleen
Ik blijf mij daar bij tijd en wijle over verbazen en krijg er soms amper de vinger achter. De angst om niet als goede ondernemer te worden gezien, is op dit moment mijn meest waarschijnlijke reden achter het waarom. “Beter goed gejat dan slecht bedacht”, we zeggen het als het gaat over het uiterlijk van de menukaart, of over een nieuw gerecht er op. Daar lukt het nog wel. De meesten onder ons zoeken her en der ideeën om ze vervolgens, met een beetje creativiteit, in een eigen jasje uit te rollen. En zo’n leuk idee dan echt die eigen twist geven, dat lukt veel ondernemers vaak heel aardig. Toch zie je nog steeds dat het vanuit één ondernemer gericht is op het eigen bedrijf.

Wet voorschrijven
Waarom kruipen ondernemers zo lastig bij elkaar om problemen samen te tackelen? Twee weten meer dan één en grote kans dat je niet de enige bent met je vraag of probleem. Ergens begrijp ik het ook wel, je bent niet voor niets ondernemer geworden en al helemaal niet om je door een ander te laten vertellen hoe je iets moet doen. Maar samen creatief bomen is zoveel leuker én profijtelijker!

Borrel
Ik vind het tijd voor een borrel! Gewoon als horeca-collega’s onder elkaar, even lekker bomen over wat er speelt en waar je mee zit. Het is de snelste én leukste manier om jezelf en je bedrijf te verbeteren, gewoon externe kennis invliegen en dat hoeft lang niet altijd via een betaalde adviseur. Próóst op een beter bedrijf!

 

hermannus

Related Posts

Proef je de koffie, dan proef je de gastvrijheid

Proef je de koffie, dan proef je de gastvrijheid

Big data en horeca: business as usual

Big data en horeca: business as usual

Bar horeca: Helden gezocht!

Bar horeca: Helden gezocht!

Pas op: horeca-reflex in winkelgebieden!

Pas op: horeca-reflex in winkelgebieden!

2 Comments

  1. Goed idee Hermannus, zo’n borrel! Vrijblijvend, gezellig én vanuit die sfeer constructief bezig zijn. Open en zonder angst zoeken naar een manier om de gast te verleiden. Samen, maar toch met als doel de eigen ‘toko’ het summum voor de gast te maken. Dat moet lukken. Sluit zo’n borrel ook af alsof het een borrel met vrienden was en ga vooral geen collectief oprichten. Voor je het weet voelen ondernemers zich weer in een keurslijf geperst waar ze zich niet meer in herkennen. Houd de vrijheid en gezelligheid in ere. Ik zeg; proost!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *