Stippen op de horizon

Stippen op de horizon

Highway to Horizon
Er zijn van die dagen, dan tekent zich een prachtige horizon af met volop stippen om op te sturen. Prachtige vergezichten met kansen te over voor een roerige horecabranche. In één ochtend kwam ik een aantal artikelen tegen, waarvan ik de mooiste twee toch wel wat breder onder de aandacht zou willen brengen.

Van “social sharing” naar “on-demand”
Allereerst was daar een mooie blik vooruit over AirBnB en Uber (link) (dank je @Wilbert)
Nu nog voor velen wellicht onbekende sites, maar in potentie nieuwe Ebay’s en Amazon’s. “Social sharing” staat in deze blik vooruit nog maar in de kinderschoenen en kan zich enorm verbreden. Hospitality kan hier voor een enorme toegevoegde waarde zorgen, mits zij deze markt zelf weet te ontginnen.
Lees vooral ook de 4 trends welke de schrijver ziet ontwikkelen, erg boeiend om die ook over de horeca heen te leggen.

Buurthuis-winkel
Een tweede artikel dat langs kwam staat op Dutch Cowboys (link): “Elke winkel moet een buurthuis worden” van Jelmer Koers. Hoewel het artikel primair gaat over veranderingen in de retail, schreeuwt het om toevoeging van hospitality  en beleving. Ook hier dus een mooie doorkijk met kansen voor de horeca-branche. Want laten we de retail zelf het wiel uitvinden? Of voegen wij onze kennis toe en brengen wij vernieuwing in andere branches?

Moeten we hier nu écht wat mee?
Ja en nee. Natuurlijk kan je lekker blijven zitten en denken dat het je tijd wel duurt. Zal ook best zo zijn voor een aantal van ons. Maar voor ieder geldt: doe je hier niets mee en denk je hier niet over na, dan moet je over een paar jaar vooral niet gillen dat de wereld om je heen zo oneerlijk is en er allemaal initiatieven ontstaan die de horeca bedreigen. Want je had zelf zo’n initiatief op kunnen starten en in kunnen stappen met al je kennis en ervaring. Als wij niet schakelen, doet een ander het wel voor ons.

Wie grijpt de eerste kansen?

 

hermannus

Related Posts

Proef je de koffie, dan proef je de gastvrijheid

Proef je de koffie, dan proef je de gastvrijheid

Bar horeca: Helden gezocht!

Bar horeca: Helden gezocht!

Focus!

Focus!

De appeltaart-vraag. Wordt die bij jou gesteld?

De appeltaart-vraag. Wordt die bij jou gesteld?

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *