Land vol randdebielen?

Land vol randdebielen?

Vroeger, toen we nog last hadden van schaarste en niet van overvloed, was het allemaal nog redelijk overzichtelijk. Je had een geniaal idee en dat voerde je uit. Aangezien er nog niet zoveel geniale ideeën waren (want tja, schaarste) was de kans redelijk aanwezig dat zo’n idee ook aansloeg.

Tegenwoordig met de overvloed aan informatie, ideeën en daarmee ook concepten, gaat het allemaal wat moeilijker. Wil je slagen, zul je je ook écht moeten verdiepen in de behoefte van je klant. Want anders blijft het schieten met hagel en de kans dat je tegenwoordig wat raakt is vele malen kleiner.

Toch kom ik nog jammerlijke voorbeelden tegen van iets wat iemand bedacht heeft en ongetwijfeld geniaal vond, toen vooral ook is uit gaan voeren en waarvan niemand heeft gezegd: “joh, doe nou gewoon even niet…”

cherrytomaatjes1Zo kocht ik afgelopen week een bakje cherry-tomaatjes bij de supermarkt, voor door de warme hoofdmaaltijd. Ik bekeek de verpakking en had meteen het gevoel of ik een randdebiel was. En ik snapte het óók nog niet. Ergens had een designer het idee gehad om mij te helpen bij mijn aankoop, maar hij bracht mij vooral in verwarring. Oh jee, mijn cherry-tomaatjes zijn snack of koud gerecht, maar blijkbaar geen warm gerecht? Hebben we dan nu ook al cherrytomaatjes speciaal voor warme gerechten? En heb ik hier een verkeerd bakje?

Nee, zo zei de twitterhelpdesk van de betreffende supermarktketen, dat was om mij te helpen bij mijn aankoop, zodat ik wist waarvoor ik het product kon gebruiken. Ja, het kon ook wel voor warme gerechten, maar dat gebeurde nu eenmaal niet zo vaak. (?)

Lieve lezer, ik weet niet hoe ú boodschappen doet in de supermarkt, maar ik heb een lijstje en haal mijn producten op basis van dat lijstje of de recepten die ik in mijn hoofd heb. Ik ga niet langs alle groente om te kijken waar wel een kruisje staat en waar niet…

Dus geachte supermarktketen, wij consumenten vertonen misschien toch een ander gedrag dan dat u denkt. U denkt dat u ons helpt met informatieve kruisjes en suggesties, alsof wij dat zelf niet weten. Maar u helpt mij en mijn mede-consumenten niet met overbodige informatie die ons het gevoel geeft dat we in een land vol randdebielen leven die werkelijk hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste groente. Verdiep u écht in ons consumenten en maak winkelen gemakkelijk en leuk. Niet dummy-proof.

hermannus

Related Posts

Van denken worden we moe, dus oordelen we maar wat #Kaatsheuvel

Van denken worden we moe, dus oordelen we maar wat #Kaatsheuvel

Over generieke hamburgers en de behoefte van je publiek

Over generieke hamburgers en de behoefte van je publiek

Gastblog: Joris Hagting – korting…of het gelijk van de individuele ondernemer

Eerst geven…

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *